شیپور زنها ورود ملکه انگلستان را به مجلس اعیان اعلام می کنند. این یکی از باشکوه ترین روزهای تقویم قانونگذاری بریتانیا ست. این مراسم مجلل که روز سه شنبه برگزار شد از اواسط قرن هفدهم میلادی همه ساله در آغاز یک دوره جدید قانونگذاری به همین منوال برگزار شده است.
پال فیلمر جامعه شناس در کالج گلدسمیت می گوید این آیین برای بریتانیا که خود را دارای یک نظام دموکراتیک کهن میداند نقشی محوری دارد.
"این آیین پیش از هر چیز نمایانگر آیینی است که اساس تغییر و تحول در قانون اساسی بریتانیا را تشکیل می دهد. از آنجا که ما در بریتانیا یک قانون اساسی مدون نداریم این بسیار مهم است که دائما به ما یادآوری شود که اصول حکومت در کشورمان چگونه به مرور زمان متحول شده اند."
"جناب رئیس مجلس! علیا حضرت ملکه این صحن محترم را به صحن مجلس اعیان فورا احضار می فرمایند."
این سخن منشی و ناظم مجلس اعیان موسوم به بلک راد (به معنای لفظی عصای سیاه) است. وظیفه عمومی او که عصایی سیاه و با سر شیرنشان طلا به دست دارد حفظ نظم در مجلس اعیان است اما در روز سخنرانی ملکه، وی وظیفه دیگری نیز دارد. در این روز او موظف است که تمام نمایندگان منتخب مجلس عوام - از جمله خود نخست وزیر را برای شنیدن سخنرانی ملکه به مجلس اعیان احضار کند و این یکی از عجیب ترین قسمتهای این مراسم است: هنگامی که بلک راد به درب مجلس عوام می رسد، درب در مقابل صورت او بسته می شود.
درب تنها بعد از آن باز خواهد شد که او سه بار به روی آن بکوبد. این بخش از مراسم به پیش از آغاز جنگهای داخلی انگلستان در سال 1642 میلادی بازمی گردد. یعنی زمانی که پادشاه وقت - چارلز اول - سعی کرد 5 نفر از اعضای مجلس عوام را دستگیر کند. در حالی که بر اساس قوانین تاریخی کشور نمایندگان پارلمان از دستگیری مصونیت داشتند. البته در این ماجرای بخصوص نمایندگان پارلمان موفق به فرار شدند.
از آنزمان تا به امروز مجلس عوام این حق را برای خود محفوظ داشته که از ورود مقام سلطنت به صحن مجلس جلوگیری کند. پال فیلمر می گوید این آیین نماد استقلال قانونی پارلمان از دستگاه سلطنتی است:
"کلامی که می شنوید که "ملکه شما را احضار می نماید" البته اینطور نیست چون مقام سلطنت خود از سوی دولت به پارلمان احضار می شود تا برنامه قانونگذاری دولت را اعلام کند... این نشانه اهمیت نمادین قانون اساسی است که نه بصورت یکجا بلکه بطور تدریجی با گرد آمدن رسوم و سنتها پدید آمده است."
ملکه در برابر 650 نماینده مجلس عوام برنامه دولت را قرائت می کند. این سخنرانی ده دقیقه ای که متن پیش نویس آنرا دفتر نخست وزیری تنظیم کرده برنامه قانونگذاری حزب حاکم کارگر را در ماههای باقی مانده از مدت زمان فعالیت این مجلس اعلام می کند. در این دوره انتظار می رود که نخست وزیر زمانی را در نیمه اول سال آینده برای برگزاری انتخابات سراسری اعلام نماید.
برخی معتقدند که عملا همین شکوه و سابقه تاریخی این مراسم است که بین مردم و این روند دموکراتیک فاصله ایجاد می کند. منتقدین می گویند سنت پارلمانی کشور باید به گونه ای مدرنیزه شود که به سایر نظامهای دموکراتیک در جهان شباهت پیدا کند. اما پال فیلمر با چنین دیدگاههایی مخالف است. او می گوید در تمام کشورها مراسمی از این نوع وجود دارد:
"مثلا در آمریکا رئیس جمهور باید در مراسم ادای سوگند شرکت کند و گزارش سالانه دولت را به کنگره ارائه کند یا هر سال یکبار برای مردم سخنرانی عمومی داشته باشد. به نظر من برای حفظ و نشان دادن ثبات حکومت هیچ بد و بیجا نیست که اینگونه تشریفات، به ویژه برای شخص اول کشور که خود درگیر رقابتهای سیاسی نیست حفظ شود."
به اعتقاد پال فیلمر نظامهای دموکراتیکی که بر آیینها و سنتهای قدیمی متکی نباشند عموما از پایداری چندانی برخوردار نخواهند بود و کلا بسیار بعید به نظر می رسد که سنتهای تاریخی بریتانیا بویزه سنتهای پارلمانی آن در آینده ای نزدیک دچار تغییر و تحول شود.